top of page

מדריך הטרמפיסט לפטור באנגלית

זה המדריך השלם לכל מי שלא יודע את התשובה לשאלה - מהי משעמות האנגלית באוניברסיטה?

הסיפור מתחיל שכל סטודנט זקוק לציון באנגלית של המרכז לבחינות הארצי, שנע בין 50 ל150 או 150ל250 וזה מחליט באיזה רמה תלמדו בטבלה הבאה. ניתן לקבל ציון אנגלית במספר דרכים:

  1. בחינת פסיכומטרי-לוקחים את הציון בחלק של האנגלית בנפרד.מתאים רק למי שזקוק את ציון הפסיכומטרי.בעיקרון חלק האנגלית בבחינת פסיכומטרי מחולקת לשלושה חלקים: השלמת משפט,זיהוי משפט זהה ושתי טקסטים עם שאלותיהם.המבחן לא בודק ידע אנגלית אלא בעיקר אוצר מילים. לכן מומלץ ללמוד אוצר המילים של הבחינה. אם הציון נמוך,תמיד ניתן לשפרו בעזרת פסיכומטרי נוסף או בחנית אמיר ,אמירם או מבחן השיפור של בר אילן.לפרטים נוספים לחצו כאן.
     

  2. בחינת אמיר -דומה לחלק של אנגלית בפסיכומטרי אך מופיעה 3 פעמיים בבחינת אמיר.מומלץ למי שציון הפסיכומטרי מספיק עבורו אך לא חלק האנגלית או לתיכונסטים שזקוקים רק לציון אנגלית.אין הגבלה על כמות בחינות שניתן לגשת.לפרטים נוספים לחצו כאן.
     

  3. בחינת אמירם-כמו בחינת אמיר רק קצרה בחצי,נעשת מול המחשב ומקבלים מיד אחרי הבחינה את התוצאות. בחינה קלה יותר בגלל האורך שלה וגם אולי שאלות טיפה קלות יותר.יש גם יותר מועדים שמתקיימים לעומת בחינת אמיר.ניתן לעשות אותה במדור לזרועות ביטחון על בסיס מקום פנוי בלבד. אין הגבלה על כמות בחינות שניתן לגשת.לפרטים נוספים ניתן לגשת למזכירות שלהם באזור 508, מבנה 1 או בטלפון 03-5317005/6
     

  4. במידה והציון בחינה הוא גבולי בין הרמות, ניתן לעבור בחינת מעבר רמה של המחלקה לאנגלית,בחינה לא קלה וניתן לעשות אותה פעם אחת בלבד. לפרטים נוספים לחצו כאן.
     

  5. ניתן ללמוד עד מתקדמים א כולל דרך האוניברסיטה הפתוחה. מה עושים שם? לומדים בקורסים מקוונים ונבחנים באוניברסיטה הפתוחה וממשיכים שם או נבחנים במבחני מיון של בר אילן.מתקדמים ב חייבים לעשות רק דרך בר אילן. בלי קשר, יעשו לכם את המוות כי לאוניברסיטת בר אילן אין אינטרס בשיטה זאת, ממולץ קודם לברר זאת מול המחלקה לאנגלית. לפרטים נוספים לחצו כאן.
     

  • עבור תיכוסטים מומלץ להיבחן בשנה הראשונה ופחות בשנייה,כידי שלא יווצר מצב שיש יותר קורסים באנגלית מאשר כמות הסמסטרים שנשארו לכם!!!

אם לא הצלחתם לקבל את ציון פטור שהוא 134 ומעלה (או 234 ומעלה ,תלוי בבחינה) ואין לכם עוד כוח לבחינות נוספות ברוכים הבאים לחלק השני של המדריך:

 

  • באופן כללי,צריך להגיע לממצב שיש כמה שפחות קורסי אנגלית שצריך לקחת-יותר טוב.לרוב הם מתקיימים בשעות הבוקר ,לא מקדמים את הרמה של הלומד,ועולים כסף חוץ ממתקדמים ב.ניתן ללמוד אותם במהלך השנה או בסמסטר קיץ. היתרון בקיץ שהוא לוקח פחות זמן ופחות "נמרך",לעומת זאת יש לבוא במשך תקופה רבה בבוקר ברצף רק בשביל זה והמחיר גבוה יותר.לכן שווה לשקול שוב לשפר את ציון אנגלית.
     

  • סטודנטים רגילים זקוקים לסיים את כל לימודי האנגלית עד לרמה של פטור עד שנה ג,לעומת זאת תיכונסטים יכולים לסיים עד סיום התואר.מומלץ לדאוג שעד השנה אחרונה ישארו רק מתקדמים א+ב.
     

  • על קצה המזלג של מתקדמים א+ב-מתקדמים א זה קורס שמזכיר את שיעורי אנגלית של כיתה י"ב.יחלקו מלא טקסטים עם שאלות,בחנים ,שעורי בית ומבחן סופי .צריך ציון 70 בשביל לעבור למתקדמים ב. מתקדמים ב זהה למתקדמים א רק במקום טקסטים של שני דפים יש טקסטים של שמונה דפים. ציון עובר לפטור לתואר ראשון הוא 60 ולפטור לתואר שני ללא תזה הוא 85 (או פעמיים "גוגל" פלוס 'א').
    מתקדמים א+ב של ד"ר נועה לוי – מרצה נחמדה, יש שב אך לא בודקת אותם, אפשר להתעסק בדברים אחרים ויש לא מעט בחנים. השתתפות לא חובה .מבחנים מעט מעצבנים אך מי שמחפש קורס בשביל לקבל פטור לתואר ראשון ושני אז ממומלץ.

 

מקווה שעזרתי,אם מצאתם טעות או צורך בתיקון אתם מוזמנים לדף צור קשר .

© Copyright Ilan G
bottom of page